Skip to content Skip to footer

Diş Beyazlatma İşlemi

Diş beyazlatma işlemi günümüzde kullanımı hızla artan bir işlem.Genelde diş rengi normalden daha fazla koyulaşan yani aslında sarı rengi alan kişilerde sıklıkla yapılan bir uygulamadır. Estetik açıdan kaygıları olan hastalarımızın bu işlemi tercih eder. Yapılması ve uygulanmasında 3 temel seçenek vardır. Bunlar ;

  • Ev tipi diş beyazlatma 
  • Ofis tipi diş beyazlatma 

Ev tipi diş beyazlatma : Bir diş hekimi kontrolü altında yapılır. Düzenli olarak evde hastanın dişlerine diş hekimi tarafından verilen kimyasal ürünleri dişlerine uygulaması şeklinde olur. Bu tedaviler evde hasta tarafından yapılır. Ama biraz daha ofis tipine göre uzun sürebilir. Doktor kontrolünde ve belirli aralıklar ile doktorunuz ile görüşülerek uygulanır. Uygulama mutlaka sonuç verir. Belirli bir süre sonra dişlerde açılma ve beyazlama görülmektedir.

Ofis tipi diş beyazlatma : Bu yöntem de adından da anlaşıldığı üzere doktor tarafından muayenehane şartlarına yapılır. Diş hekimi kendi jeli sürerek uygulamayı bizzat kendi yapar. Bu işlem ortalama olarak 45 dakika sürmektedir. İşlem sonrasında hemen bir gözle görülür beyazlama fark edilir. Genelde bir seansta yani diş hekimine bir kere gidilerek bu işlem bitirilir.

Neden Diş Beyazlatma Yapılır ? 

Dişlerinin rengi iyice sarı hale gelmiş ve estetik açıdan kötü görülen dişlere bu uygulama yapılır. Uygulama tamamen estetik kaygıları gidermek amacı ile yapılır. Bunu yapmazsanız dişinizde bir sorun olmaz. Ama kötü görülen bir diş size öz güven anlamında eksiklikler yaşatabilir.

Diş Beyazlatma İşlemi Dişleri Ne Kadar Beyazlatır ? 

Dişlerin gelişimi ve artık kalıcı rengini alması ortalama olarak 18 yaşıdır. Bu yaşta diş beyazlığı ne ise ömür boyu da o olacaktır. Diş beyazlatma işlemi ile de en fazla bu beyazlığa dönülebilir. Yani dişin özünde olmayan beyazlık bu işlem ile sağlanamaz. Bazı hastalarımız dişlerinin kar gibi beyaz olması ister. Bizde onlara dişlerin orjinal rengi ne ise, ona kadar bir beyazlık elde edeceğimizi anlatırız. Bu tabi ki yeterli beyazlıktır. Bundan daha fazla bir beyazlık isteyenler için ortodontik tedaviler önerilebilir ancak.

Diş Beyazlatma İşlemi Ne Kadar Kalıcı Olacak ?

Diş beyazlatma işlemi yaptıktan sonra dişlerde bir beyazlık olur. Aslında diş orjinal rengine döner. Ama eğer sigara ve çay tüketimi sizde yüksek ise, bu beyazlatma sonrasında bunların kullanımı dişleri tekrar rengini değiştirecektir. Diş beyazlatma bir koruma kalkanı gibi dişin rengini değiştiren maddelerden sizi korumaz. Bu yüzden işlem sonrasında bunlara dikkat etmeniz gerekir. Dikkat ederseniz, uzun yıllar dişlerinizin rengi ile ilgili sorun yaşamazsınız. Ayrıca diş fırçama işlemini aksatmadan devam ettirmeniz gerekir.

Dişler Neden Sararır ? 

Dişlerin rengini sarı hale getiren en birinci faktörler Çay, Sigara ve kahvedir. Bunlar gün içinde çok tüketilir. Aynı zamanda diş fırçalama işlemini de yapmıyorsanız dişlerin yapacak bir şeyi yok mutlaka rengi sararır. Bunun dışında genetik olarak dişleriniz çok beyaz olmayabilir. Bu da değiştirilemeyen faktörler arasında yer alır. Ama birinci neden yukarıda belirttiğim şeylerdir. Tavsiye olarak diş temizliği işine önem göstermeniz olacaktır. Mutlaka bunları içtikten hemen sonra dişleriniz fırçalamanız gerekir.

Diş Beyazlatma İşlemi Dişlerime Zarar Verir Mi ? 

Günümüzde diş beyazlatmak için kullanılan bilindik ürünlerde bir zarar görülmemiştir. En azından şimdiye kadar kanıtlanan bir yan etki veya bir zarar yok. Diş etine ve diş minesine zarar verilmeden dikkatli bir şekilde yapılan uygulamada hastaya zarar gelecek bir durum oluşmaz.

Diş Beyazlatma Ücreti 

Direk olarak bu işlemin fiyatlarını Sitemiz üzerinden vermemiz kanuni olarak mümkün değil. Zaten Her hasta içinde aynı fiyatı vermek çok doğru değil. Diş beyazlatma fiyatı kişiden kişiye değişir. Maliyeti ve dişlerdeki renk kaymasına veya uygulanacak olan seansa göre fiyatlar değişebilir. Bu yüzden diş yapınızın fotoğraflarını İnternet sitemiz üzerinden bize göndermeniz gerekiyor. Böylece siz özel fiyatları ve bu işin ücretini net bir şekilde öğrenmiş olabilirsiniz.

Sağlıklı ve Mutlu Günler Dilerim

Uzm Dr Onul Üner

Bir yorum bırakın